Laatste weekeinde voor drijvende ijsbaan op Nieuwe Rijn

De IJsbaan Leiden op de Nieuwe Rijn is nog twee dagen open. Zondagavond wordt begonnen met de afbouw, maar tot die tijd kan iedereen nog volop genieten van de ijspret in het centrum van Leiden. Op zaterdag en zondag is er in de ochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur familieschaatsen met speciaal op de kinderen gerichte muziek. Ook kunnen de kinderen worden geschminkt en is er een bezoekje van een van de figuren uit Frozen.

Chris de Waard sprak met hoofd ijsmeester Rob Hemmes over het ijsschaatsen het de laatste twee dagen dat de ijsbaan nog open is.

Op een van de laatste dagen dat de IJsbaan Leiden open is, kon er vandaag worden ge-ijsfietst op de Nieuwe Rijn. (Video: Hans Stauttener).

Vanmiddag werd op een afgebakend deel van de ijsbaan de ‘Croky Challenge’ gehouden. Op een door de chips-fabrikant gesponsorde baan konden kinderen de sportieve strijd met elkaar aan gaan op zogenaamde ijsfietsen. Een soort driewielers waarbij de twee achterste wielen zijn vervangen door glijders.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline