Leuke kerst activiteiten in Leiden

Een dagje op pad met vrienden en familie maar niet zeker wat te doen? Het is altijd fijn om een dagje door te brengen in de mooie stad Leiden. Wandel door besneeuwde smalle steegjes met de karakteristieke scheve gebouwen en geniet van een warme chocomel met slagroom op het terras. Maar Leiden heeft behalve de vele leuke terrasjes, ook tal van gezellige kerst activiteiten in de omgeving!

Kerstmarkt
De kerstmarkt in Leiden is wel spectaculair te noemen; het is namelijk de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Je kan er van hartenlust winkelen en genieten van een hapje, een drankje en diverse live optredens. Meer dan 80 sfeervol aangeklede chalets staan twee weken voor je klaar om een dagje van de nostalgische kerstsfeer te genieten. De kerstmarkt is dagelijks geopend van vrijdag 15 tot en met woensdag 27 december van 12:00 tot 21:00 uur en dus ook ideaal voor de kerstaankopen. Wil je de drukte nu liever vermijden, dan kun je de kerst cadeaus natuurlijk ook gewoon online kopen. Van sieradendoosjes tot kamelensafari’s; online kan het allemaal.

Rondvaart
Ieder jaar vertrekken er meerdere winterse rondvaarten vanuit de Leidsche haven. Voor een kleine 7 euro geniet je met een warme chocomel in de hand van een prachtige tocht. Na de rondvaart kunnen de kinderen hun energie lekker kwijt in de nostalgische winterkermis op het Stadhuisplein!

IJsbaan
Pret voor het hele gezin vind je altijd op de ijsbaan! Een maand lang wordt de Nieuwe Rijn in Leiden omgetoverd tot een winterspektakel. De ijsbaan wordt namelijk midden op de gracht geïnstalleerd! Met meer dan 650 vierkante meter aan schaats oppervlakte is het een van de grootste ijsbanen in Nederland. Houd je nu niet zo van schaatsen? Geniet dan van een lekkere bak koffie of een glühwein op het terras of aan de bar!

Tip: Vanuit de ijsbaan kun je zo via de brug oversteken naar de drijvende kerstmarkt!


Lichtjesparade
Leuk voor jong en oud: de jaarlijkse lichtjesparade in Leiden. Ieder jaar lopen kinderen (en ouders!) de route. Dit jaar staat de lichtjesparade in het thema van ‘het licht boven water krijgen’. Je hoeft ook helemaal niet in Leiden te wonen om mee te doen: iedereen is welkom om mee te lopen!

Bezoekje aan de Kerstman
Op het sfeervol ingerichte Hooglandse Kerstplein kun je het huis van de Kerstman vinden. Hier mogen kinderen een kleurplaat maken, marshmallows smelten, spellen spelen en natuurlijk: op bezoek bij de Kerstman!Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline