Science 071: De Zijderoute, Verstandskiezen en Alcohol

Deze week in de uitzending van Science071: Een interview met archeologe Marike van Aerde over haar postdoc-onderzoek naar de Zijderoute van Europa naar Azië, Bryan van den Berg met de wetenschapsvraag van de week over de verstandskies. Uiteraard hoor je ook het laatste wetenschapsnieuws. Dit keer vertellen redactrice Ilse ter Haar en redacteur Bryan van der Berg over onder andere over dronken muizen, de kans op kanker en ondersteuning van het hart.

Dr. Marike van Aerde in de archeologie vertelt over haar onderzoek naar de Zijderoute tussen Europa en Azië. Zo benadrukt ze het belang van archeologisch onderzoek naar de verschillende volken in deze periode langs deze route en haar bevindingen daarover.

Redacteur Bryan van der Berg legt de wetenschapsvraag van de week uit over verstandskiezen. Want waarom zitten die er eigenlijk? Dat was dan ook de vraag van Willemijn waar Bryan antwoord op geeft.

Redactrice Ilse ter Haar schuift aan voor het wekelijkse wetenschapsnieuws. Zo vertelt zij over de relatie tussen alcohol en scheiden en hoe dit getest is op muizen, de kans op kanker in koude gebieden van de wereld en de verschillende flora van een mensenhand. Redacteur Bryan van den Berg vertelt daarnaast over een nieuwe ondersteuning van het hart en de zoektocht naar buitenaards leven zonder hulp van water. 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline