Kinderen verwelkomen Sinterklaas in zonnig Oegstgeest

Honderden kinderen hebben Sinterklaas vanochtend verwelkomd op het Boerhaaveplein in Oegstgeest. Om half elf meerde Sinterklaas aan, waarna zijn Pietenband hem begeleidde naar het plein. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Jaensch, die erg blij was met de komst van de Sint.

“We hebben ‘ZON AAN’ ge-sms’t naar Oegstgeest”, grapte een van de pieten op de boot van Sinterklaas. En zo was het ook: na een pittige hagelbui vlak voor aakomst van de Sint, brak al snel de zon door. “Met dat lekkere zonnetje erbij zie je al die blije gezichten zo goed, het is een genot om hier te zijn”, aldus Sinterklaas.

Nadat Sinterklaas langs alle kinderen was gegaan en tekeningen in ontvangst had genomen, sprak hij iedereen op het plein toe. “Er zijn hier lieve kinderen, dus Sinterklaas heeft altijd een goed reden om hier naartoe te komen”, zei Sinterklaas tegen de burgemeester. “En wat gezellig dat jullie er allemaal zijn in zulke grote getalen”, tegen alle kinderen.

Vanaf het Boerhaaveplein is de Sint per koets langs de winkelcentra aan de Lange Voort en de Kempenaerstraat gereden. Zijn tocht eindigde hij op het gemeentehuis van Oegstgeest. “Daar zullen we hem samen ontvangen en krijgen alle kinderen een persoonlijk presentje”, aldus burgemeester Jaensch. Aan het einde van de middag gaat de Sint dan weer verder het land in.


IJsbrand Terpstra was in Oegstgeest en sprak daar met de kinderen, de burgemeester en natuurlijk met Sinterklaas.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline