Opgestapt raadslid CDA Zoeterwoude gaat verder als Senioren Belangen Zoeterwoude

Thea van der Kooi heeft vanavond een verklaring afgelegd in de gemeenteraad van Zoeterwoude. Van der Kooi was tot enkele weken geleden raadslid voor het CDA Zoeterwoude, maar stapte op 15 november op en nam haar zetel mee.

Tot nu toe bleef een verklaring uit, maar die kwam er vanavond dus wel. Van der Kooi is opgestapt omdat ze geen plek kreeg op de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen. “Bovendien is in strijd gehandeld met het CDA reglement,” zegt Van der Kooi. “De groslijst is niet naar de leden gestuurd en dus wisten die ook niet dat ik niet op de lijst stond.”

Chris de Waard sprak met fractievoorzitter Arjan Bakx van het CDA Zoeterwoude over de breuk met Van der Kooi.

Van der Kooi stapte niet alleen uit de CDA-fractie, maar had zich ook aan willen sluiten bij de VVD, maar ook bij die partij kreeg ze geen plek op de lijst. Tot maart volgend jaar gaat ze daarom verder als een-mensfractie onder de naam Senioren Belangen Zoeterwoude. De 70-jarige Van der Kooi gaat nu proberen om de komende tijd voldoende steun te verwerven om onder die naam ook mee te kunnen doen aan de verkiezingen.

Chris de Waard sprak met Thea van der Kooi over de reden van haar vertrek bij het CDA.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline