Gymsport Leiden, Lugdunum en Swift nemen Joppenszprijzen in ontvangst

Gymsport Leiden, Lugdunum en Swift namen afgelopen vrijdag tijdens het sportcafé de Jopenzsprijzen in ontvangst. Deze prijzen worden uitgereikt aan de verenigingen die zich het best presenteren tijdens de Taptoe op 2 oktober. Naast de eer is er ook een geldbedrag aan de prijs verbonden.


De uitreiking van de Joppenszprijzen.

Gymsport Leiden ontving tijdens het Sportcafé, waarvan zij dit keer zelf gastheer waren, de eerste prijs. De vereniging is pas dit jaar officieel opgericht en bestaat uit leden van vijf voormalige Leidse Gymnastiek verenigingen. Door het samengaan van de verenigingen is Gymsport Leiden op dit moment de grootste sportvereniging van Leiden. Dat was ook te zien tijdens de Taptoe, waarbij honderden leden meeliepen en acrobatische kunsten vertoonden.


Reanne van Kleef sprak voor en tijdens de taptoe met een afvaardiging van Gymsport Leiden.

Voetbalvereniging Lugdunum werd tweede. De jury was zeer verheugd dat weer eens een andere voetbalvereniging dan DoCoS er met een prijs vandoor ging. Juryvoorzitter Jan Breedeveld: “Voetbalverenigingen doen vaak in grote getale mee, maar houden zich niet aan het thema. En dat is wel één van de voorwaarden om te winnen.” Het thema is ieder jaar ‘Een lint van licht’.  Lugdunum deed daar dit jaar veel aan en liep zelfs met een levensgrote kikkermascotte door de straten van Leiden. Voetbalvereniging DoCoS houdt zich de laatste jaren bewust wat op de vlakte omdat zij er ieder jaar weer met de hoofdprijs vandoor gingen. Wellicht inspireert de concurrentie van Lugdunum hen weer om volgend jaar de strijd aan te gaan.


Lugdunum voor de start van de Taptoe, inclusief kikkermascotte.

Derde werd wielrenvereniging Swift. Er gaan geruchten de ronde dat Swift in het verleden heeft geprobeerd de jury om te kopen, maar toch werd besloten de wielrenners de derde prijs toe te kennen. Met mooi verlichte fietsen liepen zij niet mee met de Taptoe, maar fietsten ze de hele afstand. Dat moest natuurlijk wel stapvoets en daar was naar eigen zeggen van te voren zelfs op geoefend.


De wielrenners van Swift tijdens de Taptoe.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline