Burgemeester en wethouder grijpen naast postcodeprijs

13

Zeven bewoners van de Pieter de la Courtstraat in Leiden zijn donderdag verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. Op hun postcode is in de septembertrekking de PostcodeStraatprijs gevallen. Twee stadsbestuurders van Leiden wonen in de straat, maar grijpen allebei mis.

Wethouder Laudy woont wel in de goede straat, maar aan de verkeerde kant. Zijn postcode viel daardoor ondanks zijn twee loten niet in de prijzen. Burgemeester Lenferink woont wel aan de goede kant, maar zonder lot. “Helaas, ik doe nooit mee, maar ik gun het mijn buren zeer,” aldus de burgemeester.

Van de zeven bewoners hebben er vier een bedrag gewonnen van 50.000 euro en drie kregen een cheque van 25.000 euro. Ook werd er onder de winnaars van de Straatprijs een auto verloot.

Evelijn (55) wint 25.000 euro en is blij verrast: “Wat een geweldig bedrag! Ik heb een eigen stichting voor waterputten in Gambia, dus het geldbedrag komt zeker goed terecht. Daarnaast gaat mijn zoon op wereldreis en het lijkt me fantastisch om hem op te zoeken in Indonesië, dus wie weet ga ik ook die kant op!”

Floris (80) wint samen met zijn vrouw Jeanette 50.000 euro en de BMW: “Wat een verrassing! Wij hebben genoeg kinderen en kleinkinderen met wie we de prijs graag delen.”

Ook Emmy (55) viel in de prijzen en werd verrast met een cheque van 50.000 euro: “Mijn dochter gaat volgend jaar trouwen en daar kunnen we het geld goed voor gebruiken. We gaan er een mooi feest van maken.”

Uitreiking te zien op tv
De uitzending van de uitreiking in de Pieter de la Courtstraat in Leiden is op vrijdag 20 oktober te zien bij ‘Eén tegen 100′ op NPO 1. Het programma start om 21.40 uur.

Delen

13 reacties

  1. Ik heb zo’n hekel aan deze postcodeloterij! Ze blijven je emotioneel stalken! Je komt er niet van af. ….

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline