Regenboogzebrapad reist door Leiden

1

Gisteren was het internationale Coming Out Dag. in Leiden organiseerde het COC daarom verschillende activiteiten. Het begon in de ochtend met een Coming Out ontbijt in de buitenlucht. Op de Koornbeursbrug kwamen enkele tientallen vrijwilligers en leden van COC Leiden, de gemeente en andere maatschappelijke organisaties een broodje eten, terwijl ze luisterden naar de coming out-verhalen van een drietal sprekers. Aansluitend werd in de toren van het stadhuis een enorme regenboogvlag gehesen.

Later op de dag werd op de kruising van de 2e Binnenvestgracht, de Steenstraat en de Stationsweg het nieuwe regenboogzebrapad geopend. De ‘gaybra’ vervangt de kleurige oversteekplaats die enige tijd op de nieuwe Beestenmarkt lag. Dat was een tijdelijke plek, omdat de straat daar nog opnieuw ingericht moest worden.

Ook nu is de gaybra niet op een definitieve plek aangebracht. Ook op de 2e Binnenvestgracht wordt in de toekomst het wegdek vervangen. “Maar dat geeft niet,” zeggen zowel wethouder Roos van Gelderen als voorzitter Jan-Thijs Leeuwrik van COC Leiden. “Als het regenboogzebrapad af en toe op een nieuwe plek wordt aangelegd, heb je ook steeds een nieuw publiek. Een soort reizende gaybra door Leiden dus.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

1 reactie

  1. Ik vind het kleurrijke actie, die navolging verdient. Zelf hetero, maar besef me wel terdege dat er nog genoeg mensen teveel moeite hebben met homoseksuelen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline