Betonnen fundament Vierkant in Vierkant gestort

2

De realisatie van het kunstwerk Vierkant in Vierkant is nu echt begonnen. Vanmorgen is het fundament van gewapend beton gestort. Dat is nodig om het kunstwerk te dragen. Vierkant in Vierkant wordt drieënhalf bij drieënhalve meter, acht meter hoog en wordt opgebouwd uit betonblokken van vijftig bij vijftig centimeter. Het geheel weegt zo’n 74.000 kilo.

Chris de Waard sprak vanmorgen bij het storten van het beton met één Ron Mittelmeijer, van de initiatiefnemers van het eerste uur.

Het betonnen fundament moet in de komende twee weken uitharden. Daarna heeft de stichting Vierkant in Vierkant nog eens 14 dagen te tijd om het beeld op te bouwen. Op 23 september, tijdens de Kunstroute Leiden, moet het officieel worden onthuld.

Het beeld heeft nu een tijdelijke plek op wat het Morsplein gaat heten. Het gebied voor het voormalige belastingkantoor wordt over ongeveer tweeënhalf jaar nog wel helemaal opnieuw ingericht. Dan wordt het beeld weer verwijderd en tijdelijk opgeslagen. Na de herinrichting komt het terug als sluitstuk van die werkzaamheden. Het krijgt dan een plek iets verderop zodat het kunstwerk zowel vanaf de Morssingel als vanaf de Plesmanlaan goed is te zien.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline