Recordaantal deelnemers voor jubilerend Kroeg & Loper schaaktoernooi

Het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) organiseert op zondag 27 augustus voor de tiende keer het Kroeg & Loper schaaktoernooi. Er doen dit jaar meer teams dan ooit mee: inmiddels hebben al 103 tweetallen zich ingeschreven. Het toernooi wordt verspreid over vijftien Leidse kroegen gespeeld. Het deelnemersveld varieert van grootmeesters tot huisschakers.

Het maximum aantal teams is dit jaar vastgesteld op 110 tweetallen, maar de organisatie laat weten dat ze overwegen om dat aantal op te schroeven naar 120. Dat wordt maandag besloten. Onder de deelnemers zijn al drie grootmeesters en een tiental meesters. LSG hoopt nog op de aanmelding van een BN’er, zoals vorig jaar Nick Schilder.

Het toernooi wordt afgelegd in zeven rondes. Per persoon is er 20 minuten denktijd per ronde. Na elke ronde krijgen de deelnemers te horen waar de volgende ronde wordt gespeeld. Het prijzengeld voor de winnaars is 500,00 euro. In totaal zit er 1480,00 euro in de prijzenpot.

Deelnemende kroegen:
Grand Café De Burcht, Koetshuis de BurchtRestaurant ´t FustBelgisch Biercafé OlivierBad HabitsOdessaRestaurant Burgerzaken, KamerlinghEet-, drink- en kunstlokaal Vooraf en Toe ,Dranklokaal De WWEstaminet SchommelenDe Vergulde KruikBar Eetcafé Terras EinsteinCafé van EngelenSnooker Centrum Hoge Woerd.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline