Kijkmiddag bij nieuw gemaal in Oostvlietpolder

1

Zaterdag 26 augustus organiseert de provincie Zuid-Holland samen met het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden van 12.00 uur tot 16.00 uur een kijkmiddag bij het nieuwe poldergemaal aan de Vlietweg 66N in de Oostvlietpolder.

Tijdens de kijkmiddag kunnen bezoekers meer te weten komen over de werking van het gemaal, de functie van een poldergemaal binnen het watersysteem en de archeologische vondsten die hier opgegraven zijn. Een deel van de vondsten wordt tijdens de kijkmiddag ook tentoongesteld.

Leidse Hooidagen
Op zaterdag 26 augustus vinden ook de Leidse Hooidagen plaats. De Vlietweg is die dag vanaf Brasserie Cronesteyn afgesloten voor autoverkeer. Bezoekers kunnen daarom het beste op de fiets komen.

Nieuw poldergemaal
Het nieuwe poldergemaal vervangt het gemaal Hofpolder dat op het toekomstig tracé van de RijnlandRoute staat. Na de kijkmiddag is het gemaal alleen nog toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden.

Delen

1 reactie

  1. De presentatie van weleer rond de bouw van dit gemaal liet op de tekeningen een groene inpassing in de Oostvlietpolder zien. Behalve de knalgroene grijper is er helaas tot nu toe niets van een groene aanplant rond het gemaal te zien. Het zou fijn zijn als ook deze werkzaamheden bij het gemaal nog zouden worden uitgevoerd. Tenslotte gaat het in de polder om Hollands landschap en natuur en de beleving daarvan…..

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline