Gemeente plaatst perscontainers op zonnecellen

1

Op de Beestenmark, in de Doezastraat en bij Station Leiden Centraal is door de gemeente een nieuw type prullenbak geplaatst. Het gaat om zogenaamde ‘Big Belly’s’. Deze prullenbakken hebben een persmechanisme om het vuil samen te persen. Daardoor kunnen ze meer vuil verwerken en hoeven ze minder vaak geleegd te worden.

Het persmechanisme werkt op een accu die wordt bijgeladen door zonnecellen. Als de prullenbak bijna vol is, gaat er automatisch een seintje naar de gemeente. Medewerkers van de afdeling Stedelijk beheer gaan daardoor pas op pad om de Big Belly’s te legen als het ook echt nodig is.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline