Buren van jeugdgevangenis welkom in Teylingereind

De jaarlijkse Burendag wordt volgende maand gehouden op zaterdag 23 september. De dag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds voor sociale initiatieven.

Dit jaar doet ook een bijzondere ‘buur’ mee. Forensisch Centrum Teylingereind opent haar deuren voor de buren. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest kunnen die dag een kijkje komen nemen binnen de muren van de gesloten inrichting. “Vooral omwonenden zijn vaak benieuwd hoe het er in zo’n instelling aan toe gaan, weten ze bij Teylingereind. “Vrijwel iedereen heeft wel een idee bij een jeugdgevangenis, maar natuurlijk is lang niet iedereen er weleens binnen geweest.”

Rondleiding
Tijdens Burendag wordt er zowel ’s morgens als ‘s middags een rondleiding gegeven. Hierbij wordt verteld over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Welke jongeren verblijven er? Wie helpt hen met een positieve terugkeer in de maatschappij en met welke instellingen werkt Teylingereind daarvoor samen? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan.

Aanmelden
Bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs om een kijkje te kunnen komen nemen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 23 augustus aanmelden via www.teylingereind.nl onder het kopje contact. De ervaring leert dat de open dag binnen enkele uren tot dagen is volgeboekt. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de minimumleeftijd is 14 jaar.

Forensisch Centrum Teylingereind
Forensisch Centrum Teylingereind is een particuliere, gesloten justitiële jeugdinrichting voor maximaal 92 jongens.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline