Poëziebus mist publiek door regen

De Poëziebus met daarin 24 podiumdichters uit Nederland en België was zaterdag in Leiden. Door de hevige regenval liet het publiek het afweten. De eerste stop was bij Leiden Centraal, waar de dichters op diverse plekken hun gedichten voordroegen. Daarna werden er workshops gegeven bij de Tuin van Noord. De tour eindigde bij de Koornbeurs.

Ondanks het gebrek aan publiek was de sfeer op de Koornbrug goed en genoten behalve de mensen die toch de regen hadden getrotseerd, ook de dichters en organisatoren.

De Poëziebus is tot en met 13 augustus in verschillende steden te bezoeken. De meereizende dichters vormen een zeer volledige afspiegeling van de podiumdichtkunst in ons taalgebied. Alle leeftijden, genres, achtergronden en ervaringsniveaus zijn vertegenwoordigd. De Poëziebus is een reizend gezelschap van jaarlijks wisselende podiumdichters uit Nederland en België. De dichters verzorgen gratis toegankelijke optredens én workshops op openbare plaatsen.

De deelnemende podiumdichters van 2017 zijn:
Gorik Verbeken // Shanna de Ruiter // Martin Beversluis // Cissy // Hidde Moens // Adriána Kóbor // Kay Slice // Marjan De Ridder // Arno Moens // Heidi Koren // Tijdelijke Toon // Sam Hoeck // Jeroen Naaktgeboren // Anne-Fleur van der Heiden // Jooz // Petra Van den Berghen // Gerard Scharn // Siebrand // Rellieatuur // Daan Janssens // Eline Crols // Joz Knoop // Giovanni Baudonck. De presentatie is in handen van Gert Vanlerberghe.

Alle optredens van de Poëziebus zijn gratis toegankelijk. De bundel met gedichten van alle busdichters is te koop via de website: www.poeziebus.nl, waar ook een heus tourshirt of de tourhoodie is te bestellen.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline