Leidse turnster beleeft mooie Europese Jeugd Olympische Spelen

De 14-jarige turnster Juliëtte Pijnacker heeft haar deelname aan de Europese Jeugd Olympische Spelen (EYOF) in het Hongaarse Györ succesvol afgesloten. In een uiterst sterk deelnemersveld van ruim 100 turnsters met onder andere sterke turnnaties als Rusland, Roemenië, Italië en Engeland kwam de Leidse turnster tot een 27e plaats. Het team van Nederland werd 7e.

Nederland werd naast Pijnacker ook nog vertegenwoordigd door clubgenootje Sanna Veerman en de Almelose Astrid de Zeeuw. Pijnacker kijkt terug op een fantastische tijd in Györ. “Het EYOF zijn de Olympische Spelen in het klein. We verbleven ook in een Olympisch Dorp met de hele Nederlandse delegatie. Naast het turnen hebben we ook andere Nederlandse sporters aangemoedigd bij hun wedstrijden. In totaal waren er 2400 sporters uit heel Europa. Dit was mijn eerste Europese wedstrijd als turnster. Ik ben tevreden, hoewel ik een paar foutjes gemaakt heb. Ik heb de afgelopen week heel veel geleerd en heb gezien hoe ver andere Europese turnsters zijn. Nu eerst vakantie en daarna keihard trainen voor het Jeugd EK dat in 2018 in Glasgow gehouden wordt.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline