Flora Band uit Rijnsburg klopt K&G op Wereld Muziek Concours

11

De Flora Band uit Rijnsburg heeft gisteren op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade verrassend de titel gepakt op het onderdeel mars. Ze versloegen met een recordscore van 95,25 punten de Leidse titelverdediger Kunst en Genoegen die tweede werd. Op plek drie eindigde de Trommelgroep West-Nederland. Ook al uit Leiden.

K&G kwam tot een score van 94,75. Na het optreden kreeg de Leidse Show -& Marchingband een daverend applaus van het publiek, maar de jury vond het net niet genoeg voor de overwinning. De titel blijft wel in de regio: de Rijnsburgers zijn nu vier jaar lang titeldrager. AMIGO Leiden eindigde op plek 26.

De afgelopen maanden werkte K&G ook hard om de titel op het onderdeel show weer naar Leiden te halen. Verder dan de vijfde plaats kwamen de Leidenaren daar echter niet.

Delen

11 reacties

 1. Een Leids burger op

  Enkele weken eerder had ik de try-out van K&G gezien.
  http://sleutelstad.nl/2017/07/06/heel-leiden-welkom-try-out-kg-wereld-muziek-concours/#comment-260288
  .
  Fantastisch! Toen was het voor mij al duidelijk dat ook dit keer K&G weer hoog zou eindigen. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Formeel heeft de Floraband uit Rijnsburg K&G dus nu verslagen. Maar kijk eens naar het verschil: slechts 95,25-94,75 =0,50 punt. [slechts een halve punt verschil dus.]
  Met een dergelijk klein verschil kan je niet concluderen dat de één significant beter zou zijn dan de ander: doe het nog een keer over en het resultaat is waarschijnlijk net andersom.
  Ik feliciteer beiden.

 2. Kleine rectificatie: De Flora Band is alles behalve een debutant. Dit jaar deden ze al voor de 10e keer mee op het WMC. En al die jaren scoorden ze hoog. In 2013 waren ze bijvoorbeeld al 2e op het onderdeel Mars achter K&G. Wel is de band voor het eerst winnaar van het evenement.

  • Alle deelnemers die meer dan 80 punten halen krijgen een goude medaille. Dit is ongeveer de helft van de totale deelnemers

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline