Churchillbrug vanavond dicht voor verkeer

14

De Churchillbrug over de Oude Rijn gaat om 23.00 uur vanavond dicht voor al het verkeer. De brug  in de N206 bij de kruising van de Haagweg met de Churchilllaan en de Dr. Lelylaan wordt anderhalve centimeter opgehoogd. In verband met het aanpassen van de hoogte van de zogenaamde opleggingen is de brug tot 4.00 uur vannacht afgesloten.

Door de aanpassing wordt de overgang van brug- naar wegdek beter. daardoor verdwijnt het ‘gedoenk-geluid’ dat automobilisten nu nog ervaren als ze de brug op en af rijden.

Delen

14 reacties

 1. Eric van 't Groenewout op

  En denk je dat de gemeente omwonenden vantevoren heeft geïnformeerd? Welnee.
  Dat ‘gedoenk’-geluid en de bijbehorende trillingen (vrijwel alle huizen hebben scheuren opgelopen in het afgelopen decennium door de combinatie van zwaar vrachtverkeer, versleten brugdek en hoogteverschil) is voor omwonenden trouwens erger dan voor automobilisten. Hopelijk wordt dat nu minder.
  Wellicht is er een wakkere wethouder die eens gaat informeren hoe het komt dat omwonenden verstoken zijn gebleven van informatie over deze zeer lawaaiige werkzaamheden.

 2. Petra Hoogeveen op

  Helemaal eens met Eric van ’t Groenewout. En wat dacht u van het volgende: de Rijnzichtbrug is ook afgesloten!! Het zal dus weer druk worden op de Morsweg tussen Rijnzicht brug en Lage Morsweg. Nu al met vrachtauto’s die hier niet mogen komen. Vooraankondiging wel duidelijk genoeg?

  • Eric van 't Groenewout op

   Grappig dat ambtenaren de moeite nemen om sleutelstad wél te informeren (zo te zien ook pas laat op de middag), maar dat omwonenden niets van de gemeente hebben vernomen.
   Communicatie anno 2017… Rapportcijfer: een 1. Hopelijk voelt een wethouder zich verantwoordelijk en wordt de desbetreffende dienst eens stevig onder handen genomen. Wat een gestuntel. Enfin, er zal wel iemand op vakantie zijn die vergeten is om het door te geven enz. enz.
   Petra: het valt mij op dat veel buitenlandse automobilisten richting afgesloten Rijnzichtbrug in de knel komen. Het is toeristenseizoen: de gemeente zou tenminste ook wat Engelstalige borden kunnen plaatsen, evt. met een routekaart erbij. Dit is domweg vervelend. Heb je een paar uur gereden en loop je vast in wegwerkzaamheden waarbij je van de borden ook niet veel wijzer wordt.

 3. Eric van 't Groenewout op

  Kom op, René, als er bij jou ’s nachts naast de deur zware werkzaamheden worden uitgevoerd, wil je toch ook dat dit een week of wat vantevoren d.m.v. een bewonersbrief wordt aangekondigd? Maar nu komt het: speurende op de website van de gemeente, vind ik terug dat pas op 31 juli die afsluiting is gepubliceerd. Wat een onthutsend amateuristisch gestuntel. Pas op de dag zelf wordt dat gemeld en als ik kijk naar het tijdstip van plaatsing op Sleutelstad: waarschijnlijk was dat pas rond een uur of vier.
  René, jij gaat toch ook niet elke dag op de gemeentelijke website kijken of er wellicht toevallig middernachtelijke werkzaamheden bij jou naast de deur plaatsvinden? Het is domweg onbeschoft dat de gemeente omwonenden trakteert op een onverwachte portie urenlang middernachtelijk kabaal.
  Probeer als toerist trouwens de juiste informatie maar eens te vinden op de gemeentelijke website. Ik daag je uit om binnen 50 minuten op de site van de gemeente Leiden die informatie in het Engels te vinden.

 4. Een Leids burger op

  Natuurlijk moeten direct omwonenden tijdig per brief geïnformeerd worden.
  En een popartiest kan toch wel tegen beetje herrie? [ al is het dit keer dan geen popherrie 🙂 ]
  Als die werkzaamheden nog tot 4.00 uur duren zou ik zeggen: doe dan maar even oordoppen.in.
  🙂

  • René Dentener op

   Eric, als ze dat zó laat hebben vermeld op die website waarnaar ik verwees dan hebben ze wel een veer laten vallen. Daar heb je dan gelijk in. Ik denk echter, dat de werkzaamheden wél eerder aangekondigd stonden in de Stadskrant onder het kopje verkeer. Hoewel, waarschijnlijk ook niet in het Engels. Maar ja, hoever moet je eigenlijk gaan als gemeente in de externe communicatie met je burgers? Hoe zou het anders moeten/kunnen volgens jou?

   “En een popartiest kan toch wel tegen beetje herrie?” Leids burger, bent u niet in de war met die andere ‘artiest’?(Raymond van het Groenewoud, met een d) ?

   • Eric van 't Groenewout op

    Onder het kopje verkeer of onder welk ander kopje dan ook, kan ik niets vinden, René. Zie het zelf, er staat helemaal … niets: gemeente.leiden.nl/uploads/media/Stadskrant_week_29_2017.pdf Wie op 31 juli ’s avonds vanuit Transvaal, Lage Mors of Binckhorst richting A4 moest, of pas ’s avonds laat huiswaarts keerde, werd met een even fikse als onverwachte omleiding geconfronteerd. Valt me tegen van de gemeente, want vorige nachtelijke werkzaamheden aan de brug werden keurig vooraf gemeld, met informatienummer en namen van contactpersonen erbij.
    Het lijkt mij niet onverstandig als de gemeente op het Engelstalige gedeelte van de gemeentelijke website (ingrijpende) afsluitingen vermeldt. Leiden is en blijft een belangrijke toeristenbestemming.

    • René Dentener op

     Tja Eric, veel ambtenaren zijn momenteel op vakantie. Waarschijnlijk geldt dat dan ook voor het bijhouden van de communicatiekanalen(?)… 😉

 5. Een Leids burger op

  Niet iedereen maakt altijd een planning van zijn (verkeers)bestemming.
  Je kunt niet verwachten dat alle mensen in de kranten en media (Stadskrant,gemeentelijke website,sleutelstad of LD) van tevoren nagaan of er ergens een brug niet toegankelijk is wegens werkzaamheden e.d. [ Hoewel het natuurlijk wel verstandig is om dat wel te doen.]
  .
  Daarom is het van belang dat omleidingen e.d. goed duidelijk worden aangegeven.
  .
  En natuurlijk moeten direct omwonenden tijdig per brief worden geïnformeerd over de werkzaamheden en de aard en duur van de te verwachten overlast. Een week geleden kreeg ik van de Elcid-commissie(introductie van 1e-jaars studenten) een brief dat er op 11 aug. bij mij in de buurt activiteiten zouden worden georganiseerd en welke gevolgen dat zal hebben.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline