“Komst Zara Home naar Catharinasteeg twee keer goed nieuws”

7

Dat Zara Home naar de Catharinasteeg komt in plaats van Mango is twee keer goed nieuws voor Leiden. Dat vindt centrummanager Erwin Roodhart. In de eerste plaats noemt hij het fantastisch voor de Catharinasteeg dat de woonwinkel daar de deuren opent. Dat dat op de plek is waar eigenlijk een grote vestiging van Mango zou komen doet geen pijn. “Want Mango blijft nu in de Haarlemmerstraat,” dus dat is voor die winkelstraat weer goed nieuws. Zara Home gaat naar verwachting eind september open.

Chris de Waard sprak met centrummanager Erwin Roodhart over de contractovername door Zara van Mango.

Zara Home is niet hetzelfde als de kledingwinkel Zara, maar heeft wel hetzelfde moederbedrijf, het Spaanse Inditex. Over de komst van de ‘echte’ Zara naar Leiden wordt geheimzinnig gedaan. Dat heeft te maken met afspraken die de gemeente heeft gemaakt met de Spanjaarden die er erg aan hechten om zelf op een door hen gekozen moment naar buiten te treden met dat nieuws. Ook Roodhart wil het niet officieel bevestigen. “Maar laat het een voorteken zijn voor de rest dat komen gaat.”

Op de vraag of de contractovername door Zara niet gewoon betekent dat ook de kledingwinkel naar Leiden komt, antwoordt de centrummanager: “Daar doe ik geen uitspraken over.” Wel geeft hij toe dat de investeerder die vorige maand de panden tegenover de Catharinasteeg, aan de overkant van het water, van de gemeente Leiden kocht, nauwe banden heeft met het moederbedrijf van Zara. “De komst van Zara zou geweldig nieuws zijn, maar het is echt aan hen om zoiets bekend te maken.”

De Catharinasteeg wordt ondertussen steeds levendiger. Na de opening van de vier etages tellende vestiging van H&M begin deze maand is inmiddels ook Yoghurt Barn open. Na de zomer volgen naast Zara Home ook Brownies & Downies en Frietwinkel aan de Aalmarktzijde en O’Shop op de hoek met de Breestraat. Via Mio is ingetekend op de plek waar voorheen het LVC was gevestigd. Drie units zijn nog te huur (brochure).

 

Delen

7 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline