‘Stijlvolle’ opening van Leiden Chess Tournament

De elfde editie van het Leiden Chess Tournament ging gisteravond ‘stijlvol’ van start in het Denksportcentrum aan de Robijnstraat. Dat gebeurde met twee snelschaakpartijen met gekleurde stukken op Mondriaan-speelborden. Sportwethouder Paul Dirkse verrichtte de kleurloting en de openingshandeling. Van 14 tot en met 23 juli zullen ongeveer 170 schakers in negen rondes strijden om de titel.

Grootmeesters John van der Wiel en Friso Nijboer gingen als eerst de uitdaging aan op het Mondriaan-bord. Hoofdsponsor Roel Piket (Adhoc & Solide) nam het op tegen de voormalig noordelijke kampioen Bert van der Marel.

Het toernooi is sinds de eerste editie populair onder schakers uit India. Dit jaar doen er vijftien deelnemers uit India mee. Onder hen is de regerend Open Nederlands Kampioen Chanda Sandipan, vier jonge grootmeesters en vele meesters.

In totaal doen er in de hoofdgroep tien grootmeesters en meer dan twintig meesters uit elf verschillende landen mee. Ook de Britse kampioen David Howell is weer aanwezig, hij won Leiden Chess al twee keer. De Nederlandse grootmeester Roeland Pruijssers is aanwezig om zijn titel te verdedigen. Ook hij won het toernooi al tweemaal. Naast een groot aantal jonge Nederlandse talenten spelen de Nederlandse grootmeester Friso Nijboer en de Rus Alexei Gavrilov voor het eerst in Leiden.

De topborden worden wereldwijd live weergegeven via www.leidenchess.com.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline