Derde locatie tijdelijke woningen begin volgend jaar klaar

Tot eind van het jaar wordt er nog druk gewerkt aan het in gereedheid brengen van het terrein langs de Voorschoterweg waar kort na de jaarwisseling honderd tijdelijke woningen komen voor statushouders, woningzoekenden en ex-daklozen.

Een deel van de woningen die in een ‘carré’ worden gebouwd bestaat uit dubbele units, zodat er ook gezinnen kunnen worden ondergebracht. Het terrein heeft al een naam toebedeeld gekregen van de Leidse straatnamencommissie. Het wordt het Nico van der Horstpark. Vernoemd naar de bekende Leidse fotograaf die in 1995 overleed.

De woningen komen op een terrein van het Hoogheemraadschap van Rijnland, direct naast de waterzuiveringsinstallatie. Welk type woningen er wordt neergezet, is nog niet bekend. Vanwege de bedragen die gemoeid zijn met de honderd woningen moest de aankoop worden aanbesteed. Wie de opdracht binnen heeft gehaald, wordt binnenkort bekend.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline