Tijdelijke woningen Avicennapad feestelijk opgeleverd

Aan het Avicennapad is vrijdagmiddag een complex van dertig tijdelijke woningen door wethouder Roos van Gelderen geopend. Het gaat om houten eenpersoons studio’s die zijn bedoeld voor een mix van uitstromers van Stichting de Binnenvest, statushouders en jongeren die op de reguliere wachtlijst stonden van Woningnet Holland Rijnland.

Bij de feestelijke oplevering werd ook een naambord onthuld van het nieuwste straatje in Leiden, het Avicennapad, genoemd naar een islamitische geleerde van Perzische afkomst. Ook tekenden woningcorporatie Portaal en Stichting de Binnenvest een huurcontract voor acht units die de binnenvest op haar beurt gaat onderverhuren aan daklozen die de opvang gaan verlaten en hier een nieuwe start kunnen maken.

Over enkele dagen kunnen de nieuwe bewoners in het huisjes trekken. De jongeren die er komen wonen gaan de statushouders wegwijs gaan maken in Leiden. Dat was een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor een van de woningen.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline