Gemeente dicht financieel gat Vierkant in Vierkant

4

De Stichting Vierkant in Vierkant die al jaren ijvert voor de realisatie van het gelijknamige kunstwerk dat is ontworpen door Stijl-oprichter Theo van Doesburg hoeft niet meer op zoek naar de laatste onbrekende financiële middelen. Een raadsmeerderheid steunt een voorstel van GroenLinks Leiden om het gat van 30.000 euro te dichten. Daarmee is plaatsing van het kunstwerk in het jaar dat Leiden viert dat De Stijl 100 jaar geleden in onze stad werd opgericht zekergesteld.

Reanne van Kleef sprak met GroenLinks-fractievoorzitter Walter van Peijpe over het kunstwerk Vierkant in Vierkant.

Het kunstwerk ‘Vierkant in Vierkant’ werd oorspronkelijk ontworpen voor de gemeente Leeuwarden. Het werd daar nooit gerealiseerd. Dat gaat nu in Leiden dus alsnog gebeuren. Het wordt opgetrokken uit betonblokken. Acht meter hoog en vierenhalve meter breed.

Chris de Waard sprak met een verheugde Arjen Pels Rijcken van de groep die zich al tijden inzet om het kunstwerk te realiseren.

Vierkant in Vierkant wordt op zaterdag 23 september onthuld op het Morssingelplein voor het voormalige belastingkantoor. Daar staat het eerst tijdelijk en na de metamorfose van het stationsgebied permanent.

Delen

4 reacties

  1. Thea de Graaf op

    Ja hoor we zijn er weer , een groen singelpark met beton op de voorgrond.
    Zondegeld . Plaats er een van groen gemaakt vierkant, wat bij de omgeving past.

    • Jantje van Leiden op

      Dit monument was oorspronkelijk ook ontworpen voor het nieuwe stationsplein in Leeuwarden. Het zou ook niet misstaan op het nieuwe stationsplein in Leiden. Dus: deze plek deugt niet!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline