Garenmarkt wordt groen plein

3

De voltallige gemeenteraad steunt een voorstel van de VVD en GroenLinks om de Garenmarkt in te richten als mooi groen plein als de ondergrondse parkeergarage over enkele jaren klaar is. Eerder was afgesproken dat na realisatie van de garage het parkeren ook op het plein zou terugkeren. Eventueel met een slagboom die pas open zou gaan bij een gevulde garage.  Fractievoorzitter Walter van Peijpe van GroenLinks werkte al in 2015 een idee uit voor de groene inrichting van de Garenmarkt.

Chris de Waard sprak nadat het voorstel was aangenomen met GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn die samen met de VVD het plan indiende.

Reanne van Kleef sprak met VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen over het autovrij maken van de Garenmarkt.

Hoe het plein precies ingericht gaat worden, moet nog worden uitgewerkt, maar geparkeerde auto’s keren er in ieder geval niet meer terug.

Delen

3 reacties

  1. albert simonis op

    Die vijver is vragen om moeilijkheden voor de onderliggende garage. En al dat groen: als ik groen wil zien, dan ga ik wel naar de polder.
    “Geef mij de grauwe, stedelijke wegen,
    De’ in kaden vastgeklonken waterkant,”
    en zo hoort het in een oude vestingstad.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline