Tijdelijke woningen Wassenaarseweg vrijdag klaar

6

Vrijdag worden de tijdelijke woningen aan de Wassenaarseweg feestelijk geopend. Portaal en de gemeente Leiden hebben daar gezamenlijk een complex van dertig geschakelde studio’s neer laten zetten die er zeker vijf jaar blijven staan.

Veertien woningen zijn bestemd voor statushouders en in acht woningen komen cliënten van stichting De Binnenvest. Nog eens acht woningen worden toegewezen via Woningnet aan jongeren tussen de 23 en 27 jaar. Van deze jongeren wordt een actieve rol gevraagd in dit complex bijvoorbeeld door hun medebewoners op weg helpen in Leiden.

Het complex krijgt de naam Avicenna. Halverwege de maand trekken de eerste bewoners in de complex.

 

Delen

6 reacties

 1. Statushouders horen sober opgevangen te worden. Het is van de zotte om dit soort dure woningen weg te geven aan mensen die geacht worden op termijn weer terug te keren naar hun vaderland. Syriërs die in de regio zijn opgevangen blijken weer te vertrekken naar Syrië. Hier houden we kansarme mensen aan het staatsinfuus. Maar alles bij elkaar genomen goed genoeg om hier te blijven. Goede opvang voor vluchtelingen vind ik belangrijk. Maar dit soort zaken maken mij kotsmisselijk. Dan nog een feestelijke opening geven ook….

  • Eric van 't Groenewout op

   Dure woningen? Het zijn gestapelde containers die zijn aangepast, zodat ze geschikt zijn voor bewoning. Het zijn geen permanente woningen, ze staan er voor 5 jaar. Zestien van deze tijdelijke woningen gaan naar andere groepen. Ik weet niet waarom u dit kotsmisselijk maakt.

  • Gerard van der Veer op

   “Ik ben geen racist maar…”. “Goede opvang voor vluchtelingen vind ik belangrijk maar…”. Is een varkenskot sober genoeg voor uw rechtschapenheid?
   *
   Los van de ongeloofwaardigheid van uw burgerfatsoen, maakt u ook een feitelijk onjuiste bewering: statushouders behoren van de wet niet sober opgevangen te worden, het zijn geen gedetineerden en evenmin ‘mindere’ burgers. U verwart statushouders mogelijk met uitgeprocedeerde asielzoekers, de bed-bad-en-brooddiscussie.
   *
   Voor straf je kots opeten.

  • Er is daar geen volkstuincomplex. De moestuinen van Zonneveld liggen achter Manege Moedig Voorwaarts en dat is niet vlakbij het Avicennapad

   • Ten tijde van de ”Zusterflatperiode” aan de Rijnsburgerweg, waar een COA was gevestigd, verdwenen uit de Vogelbuurt om de haverklap fietsen en kinderfietsjes uit voortuinen. Bij de beëindiging van de opvang bleek de kelder helemaal vol te staan met fietsen en fietsjes.
    Op volkstuincomplex Het Zonneveld verdwenen om de haverklap groenten en fruit.
    Vaak werden er asielzoekers gezien, die vertrokken met zakkenvol bloemkool, pompoenen, herenboontjes enz.
    De reactie van de leiding van het COA zusterflat was: deze mensen zijn gewend een prijskaartje te zien bij een groentewinkel. Omdat de amateurtuinders op Het Zonneveld geen prijskaartjes bij hun groenten plaatsen, denken de asielzoekers dat je dat gratis mag meenemen (sic).

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline