Deze zomer op expeditie met Naturalis

Na de succesvolle tentoonstelling T. rex in Town opent op zaterdag 24 juni bij Naturalis een nieuw programma: Op expeditie met Naturalis. Er is de komende zomermaanden veel te zien, doen en ontdekken in het museum. Bezoekers kruipen in de huid van onderzoekers en ervaren en leren van alles over de natuur. Ook toont Naturalis ’s werelds beste natuurfoto’s van het afgelopen jaar in de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year.

(Foto’s: PR).

Op expeditie met Naturalis
Bezoekers kunnen bij Naturalis terecht voor een bijzonder zomerprogramma. Families gaan op expeditie en zijn voor even echte onderzoekers die van alles ontdekken over de natuur. Ze beklimmen Mount Kinabalu in Borneo, nemen een duik in de oceaan, ontdekken het Caraïbisch gebied en verkennen het regenwoud van het Amazonegebied. Ook kunnen ze op slootsafari in Nederland. Uiteraard ontmoet je in die gebieden vele dieren en andere mooie natuurobjecten uit de collectie van Naturalis.

Een reis om de wereld
Bij binnenkomst ontvangen alle kinderen een eigen Expeditie-Doe-Boek. Er wordt een aantal proeven van bekwaamheid afgenomen om de vaardigheden en kennis te testen van de expeditieleden. Als iedereen fit, opmerkzaam en hulpvaardig genoeg is, kan de ontdekkingsreis starten. Op de diverse bestemmingen staan de bezoekers een aantal doe-opdrachten te wachten in de verschillende onderzoeksgebieden. Hoe vang je kriebelbeestjes? Durf jij op de foto met een vleesetende plant? Boks jij net zo hard als een boksgarnaal? Net als expeditieleden hebben alle familieleden elkaar nodig. De Naturalis expeditie draait om samen ontdekken, verrast worden en delen met elkaar wat je ziet, beleeft en verwondert.

Wildlife Photographer of the Year
Onderdeel van het programma is de fototentoonstelling Wildlife Photographer of the Year. ‘s Werelds beste natuurfoto’s van het afgelopen jaar zijn te bewonderen, geselecteerd uit 50.000 inzendingen. Kijk ondermeer een gouden langoer in de ogen, waan je onder water tussen zeekatten en ontdek niet alleen de schoonheid van de natuur, maar leer ook het verhaal achter de foto’s kennen.

Deze jaarlijkse tentoonstelling wordt al meer dan 50 jaar samengesteld door het Natural History Museum in Londen samen met BBC Wildlife Magazine en is voor het tweede jaar, uniek in Nederland, bij Naturalis te zien.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline