Onderzoek naar definitieve plek voor zeeverkennersgroep Waingunga

3

De hele gemeenteraad heeft zich gisteravond achter een verzoek van het CDA Leiden geschaard om een definitieve oplossing te vinden voor het huisvestingsprobleem van zeeverkennersgroep Waingunga die nu hun zoveelste tijdelijke plek hebben op een terrein aan de Hoge Morsweg 160.

Chris de Waard sprak met een dolblije Moniek van Sandick over de unanieme steun die ze kreeg voor haar oproep een definitieve oplossing te vinden voor Waingunga.

Dat terrein is door de gemeente onlangs in de markt gezet als woningbouwlocatie. De gebruiksovereenkomst met zeeverkenners is eerder dit jaar door de gemeente opgezegd en een nieuwe plek was tot nu toe niet in beeld. CDA-raadslid Moniek van Sandick ziet echter goede mogelijkheden langs de Korte Vliet. “Het is belangrijk dat deze groep in de zuidelijke helft van Leiden kan blijven,” vindt Van Sandick.

De groenstrook langs de Korte Vliet wordt de komende tijd ingericht als park, daarvoor trok de gemeente recent bijna en half miljoen euro uit. Langs dat park zijn meerdere inhammen waar Waingunga hun boten kwijt zou kunnen. Vijf lelievletten, een sleper en een reddingsboot. Ook is er in de ogen van het CDA in het park waarschijnlijk wel een plekje te vinden voor een loods als onderkomen en opslag voor de zeeverkenners.

De gemeente en Waingunga zijn al 18 jaar regelmatig met elkaar in gesprek over een goede plek voor de zeeverkennersgroep. Dat resulteerde tot nu toe slechts in tijdelijke locaties. Na de zomer moet het college nu met het resultaat van het onderzoek komen voor een vaste plek aan de Korte Vliet.

Delen

3 reacties

  1. Helvensteijn Jan op

    Dit is een geweldige plek voor deze kinderen, wat een opluchting voor hun.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline