D66 Leiden dringt aan op duidelijke middenstip bij Jan van Houtbrug

1

Het eerste deel van de Centrumroute is zo goed als klaar. Het gaat om de herinrichting van een stuk van de Lammenschansweg, het vervangen van de Jan van Houtbrug en de herinrichting van de Oranjeboomstraat en het kruispunt met het Levendaal. De komende tijd volgt nog de groene inrichting van het gebied. Met één uitzondering.

De ovale rotonde, ook wel ovonde genoemd, op de kruising bij de Jan van Houtkade en de Korevaarstraat, krijgt ook beplanting, maar pas over een jaar of twee. Tot die tijd moet er nog zwaar vrachtverkeer langs die route, op weg van en naar het bouwterrein van de ondergrondse Garenmarktgarage.

Dat duurt D66-raadslid Eric Krijgsman te lang. De ‘middenstip’ is nu niet meer dan een paar lijnen op de weg, waar niemand zich iets van aan lijkt te trekken. Krijgsman wil een meer zichtbare onderscheiding met de rijroute om te voorkomen dat auto’s en bussen de belijning compleet negeren en gewoon rechtdoor rijden in plaats van met de bocht mee.

“Dat kan namelijk gevaarlijke situaties met zich meebrengen,” aldus Krijgsman die wethouder Strijk heeft gevraagd met voorstellen te komen. Die heeft beloofd te zullen kijken wat er mogelijk is. Zelf denkt Krijgsman bijvoorbeeld aan makkelijk te verplaatsen (groene) obstakels die zo nodig voor het bouwverkeer weggehaald kunnen worden.

Delen

1 reactie

  1. Op zich is de nieuw constructie van het kruispunt een stuk veiliger geworden, maar de mogelijkheid voor bussen, auto’s en fietsers om dwars over de rotonde te kunnen rijden i.p.v. met de bocht mee, doet weer afbreuk aan die veiligheid. Dus het lijkt mee niet meer dan verstandig dat er snel verwijderbare obstakels komen. Los hiervan zouden weggebruikers zo verstandig moeten zijn dat ze netjes de rotonde volgen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline