T-rex zonder veren, Planeet X en de relatie tussen taal en hersenen

De smaak van water, bruine dwergen, de relatie over taal en de hersenen én een T-rex zonder veren. Dit was een greep uit onderwerpen die in deze uitzending aan bod kwamen. Maar geen zorgen indien je deze interessante wetenschapsuitzending hebt gemist! We hebben ze weer voor je op een rij gezet.

 

Als je denkt aan taalwetenschap, denken veel mensen aan het leren van nieuwe talen, of het onderzoeken van verschillen tussen bestaande talen. Maar taalwetenschap is veel breder dan dit. Vorige week presenteerde taalwetenschapper Olga Kepinska haar promotieonderzoek over het verband tussen de biologie van de hersenen en de individuele verschillen die er bestaan bij het leren van een taal. Vandaag was Olga Kepinska in de studio om ons alles te vertellen over de relatie tussen taal en de hersenen. Wist je dat het zelfs mogelijk is om je eigen moedertaal te vergeten? 

Twan van Dodewaard, de wetenschapsman van deze week, had zoals wij van hem gewend zijn óók deze week weer een divers verslag van de recenste gebeurtenissen in de wereld van de wetenschap.  Mensen zijn al meer dan 120 jaar op zoek naar Planeet X. Maar was je al op de hoogte van de bruine dwerg die ongeluk werd ontdekt in deze zoektocht? Films over Dinosauriërs kloppen mischien toch. Want uit recent onderzoek blijkt dat de T-rex geen veren heeft gehad zoals hij ook in Jurassic Park opduikt. Naast de T-rex heeft Twan ook vertelt over de smaak van water, een nieuwe moleculaire motor en de Hyperoop die Delft helpt te ontwikkelen.

 

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline