Rechter vervolgt vernielers regenboogzebrapad toch niet

5

De vijf Leidse studenten die vorig jaar het regenboogzebrapad op de Turfmarkt vernielden en daarbij de Hitlergroet brachten, worden niet vervolgd. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Daarmee wordt het OM, dat de leden van studentenvereniging Quintus alsnog wilde vervolgen, teruggefloten.

“De verdachten zijn de afspraak nagekomen door gesprekken met de gemeente Leiden en het COC te voeren, de schade te vergoeden en een symposium te organiseren over homo-acceptatie en diversiteit. Door alsnog tot vervolging over te gaan, heeft het Openbaar Ministerie in strijd gehandeld met de gedane toezegging en het vertrouwensbeginsel geschonden”, meldt de rechtbank.

Delen

5 reacties

    • otto van maris op

      Beste Ingeborg ,je begrijpt er niets van .
      In overleg met het OM de schade betaald en andere acties toegezegd zodat er geen vervolging zou plaatsvinden. Als dan het OM daarna hier op terugkomt en toch tot vervolging overgaat is het terecht dat zij door de rechter wordt teruggefloten . Heeft dus niets te maken met goedkeuring van de acties.

  1. Als het Buitenlanders waren dan was het een ander verhaal moesten ze 20 jaar brommen

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline