Solar fuels, bevroren sperma in de ruimte en dappere mieren

Deze week in Science071: Professor Biofysische organische chemie Huub de Groot over zijn onderzoek naar het omzetten van CO2 naar brandstof en natuurlijk het wetenschapsnieuws met niemand minder dan redacteur Iris Alves da Silva.

 

Wetenschappers zijn druk bezig zonne-energie vast te leggen in CO2-neutrale ‘solar fuels’. Dat klinkt veelbelovend, maar er is ook kritiek. Professor Biofysische organische chemie Huub de Groot legt ons alles uit: over voordelen van chemische ‘solar fuels’ op elektrische energie maar ook de ijzeren natuurwetten waar zelfs het meest groene zonnepaneel zich aan moet houden.

 

In het wetenschapsnieuws van deze week nam redacteur Iris Alves da Silva de laatste nieuwtjes op het gebied van wetenschap met ons door, met onder andere: leven in een omgeving met veel luchtvervuiling zorgt voor een minder goede nachtrust, dappere mieren die hun gewonde strijdkameraden redden, de orang-oetangmoeder als borstvoedingskampioen, de mogelijkheden van het opslaan van bevroren sperma in de ruimte, de positieve werking van (een lage dosis) wiet op het geheugen van ouderen en de fabel dat je meer dorst krijgt van zout eten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline