Kunstwerk vernield bij Beelden in Leiden op Hooglandse Kerkgracht

8

Het kunstwerk Navigators van Ruben Mols is dit weekeinde grotendeels vernield. Het werk van de jonge kunstenaar maakt deel uit van de openluchtexpositie Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht. Of het nog hersteld kan worden, is nog onduidelijk. “Dat kan alleen Ruben zelf beoordelen,” zegt een aangeslagen voorzitter Joque Mulder van Beelden in Leiden. Mols komt vanmiddag of morgen de schade opnemen.

Afgelopen donderdag werd Beelden in Leiden feestelijk geopend. daarbij sprak Chris de waard met Ruben Mols over zijn werk Navigators.
Ruben Mols bij zijn werk tijdens de opening van Beelden in Leiden.

Delen

8 reacties

  1. Jet Francois

    Een wakkere kunstenaar maakt voor de openbare ruimte in Leiden toch een beeld dat op z’n minst bestand is tegen een kinderklimpartij of een dronken student?

  2. Kan zo’n subsidie trekkende prutser als Ruben Mols niet wat nuttigers gaan doen met zijn leven. Een kunstenaar is het zeker niet. Eerste klas VMBO, lesje verstekzagen???

  3. Laat men deze rommel opruimen en de zo fraaie oude gracht en bomen niet de hele zomer nodeloos ontsieren. men kan toch een galerie huren om daar dit soort dingen tentoon te stellen? Ik vind het nergens voor nodig dat men de openbare ruimte hier voor claimt. Weg ermee.

  4. Ferry Rigault op

    Prachtig, moderne kunst in een middeleeuwse omgeving. Gaat heel goed samen. Mooie werken ook geinspireerd door de Stijl. En de aso’s die het nodig vinden om het werk van Ruben Mols kapot te maken zijn intolerante, respectloze leeghoofden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline