Minister-president bezoekt Matthäus Passion in Pieterskerk

7

Het Bachkoor Holland brengt vandaag in de Pieterskerk weer de Matthäus Passion ten gehore. Elk jaar komen nationale en internationale gasten naar Leiden om samen met de burgemeester deze bijzondere uitvoering bij te wonen. Dit jaar is ook premier Mark Rutte weer aanwezig. De minister-president is het ene jaar in Leiden en het andere jaar bij de voorstelling in Naarden.

Het publiek en het het Bachkoor Holland maken zich op voor deel twee van de bijna 3,5 uur durende uitvoering van de Matthäus Passion. (Foto: Paul Laudy).

De gasten, waaronder ook ander politieke kopstukken als Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA) en Henk Krol (50PLUS), werden vooraf door het Leidse college van burgemeester en wethouders ontvangen in het koor van de Pieterskerk.

De Matthäus Passion is de langste en een van de bekendste composities van Johann Sebastian Bach. Het vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus. Na dertig jaar is het vandaag de laatste keer dat het Bachkoor Holland de uitvoering in de Pieterskerk verzorgt.

Het Bachkoor Holland behoort tot de weinige koren die de Matthäus Passion zo goed kan uitvoeren. Het koor is sinds de oprichting in 1921 beroemd om het bijzonder hoge niveau van haar uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Onder leiding van dirigent Gijs Leenaars werkt het koor met topsolisten uit binnen- en buitenland. de 38-jarige Leenaars is naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

 

Delen

7 reacties

 1. MIcheal Snyder op

  Zie hier de gevestigde orde regenten die de dienst in dit land uitmaken. Oprutten!

  • Het eenvoudige proletarische cultuurloze klootjesvolk kan volgens W. I. Lenin niet zonder leidende elite en intelligentsia.

   • Marcellus_B op

    om maar eens een van de leiders aan te halen van de politieke stroming die, alleen al in de 20e eeuw, direct verantwoordelijk is voor de dood van 140 miljoen mensen.
    Trotski: ‘U mag dan wel niet geïnteresseerd zijn in de oorlog, de oorlog is dat wel in U’

 2. Piet Pekelharing op

  Op de foto’s hierboven tref ik zie diverse personen aan die ik met genoegen aan een kruis zou willen nagelen.

  Bij wijze van spreke dan.

 3. En Het Volk sprak, “Voorwaar, voorwaar Wij zeggen u: De haan zal niet kraaien, totdat gij Ons driemaal verloochend zult hebben.”

  1) Ik geef een ieder van mijn onderdanen duizend zilverlingen om de crisis door te komen…
  2) Ik geef niets aan de “vrouwen en drank” patsers in Griekenland….
  3) Ik ontken iets van die crimi deal af te weten, laat staan de hoogte van het crimi smeergeld…

  Kraai,kraai,kraai, kraaide de Haan. De Leugenaar barstte in tranen uit en vluchtte vol schaamte weg in de Duisternis. Uiteindelijk wordt de Leugenaar gegrepen en tot een forse Taakstraf veroordeeld….om vervolgens in de vergetelheid op te lossen….

  Zalige Paasdagen!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline