Regenboogzebrapad krijgt definitieve plek bij Steenstraat

7

De voetgangersoversteekplaats bij de Steenstraat en de 2e Binnenvestgracht krijgt een kleurtje. Het is de nieuwe locatie voor het regenboogzebrapad dat sinds oktober 2015 op de Nieuwe Beestenmarkt lag. Dat was een tijdelijke plek, omdat de straat daar nog opnieuw moest worden ingericht. Die werkzaamheden zijn momenteel in volle gang en de ‘gaybra’ heeft daar inmiddels plaatsgemaakt voor nieuw asfalt.

Chris de Waard sprak met D66-raadslid Peter Bootsma over de nieuwe plek voor het regenboogzebrapad in Leiden.

Het regenboogzebrapad staat symbool voor tolerantie voor seksuele diversiteit. Het geeft aan dat in Leiden iedereen zichzelf kan zijn.

Delen

7 reacties

  1. Nee niet hier, niet in de looproute vanaf het station naar centrum. Niet op zo’n prominente plek. Geen zin om steeds geconfronteerd te moeten worden met de doorgeslagen we moeten homo’s accepteren syndroom.

    • Met zo’n instelling kan je misschien ook maar beter wegblijven uit Leiden.

    • Wat een rare reactie: Geen zin om steeds geconfronteerd te moeten worden met de doorgeslagen we moeten homo’s accepteren syndroom. Dit slaat echt nergens op. Kijk wat er weer in Arnhem is gebeurd dit weekend. Discriminatie van lbht-ers neemt nog elk jaar toe. In 2016 zijn 1600 aangiften gedaan van mensen die gediscrimineerd werden vanwege hun sexuele geaardheid.

  2. Goede actie. Laten we het maar als een eerbetoon beschouwen voor Gilbert Baker (bedenker van de bekende regenboogvlag), die vandaag is overleden.

  3. Burger zonder steunkousen op

    Wat dacht gemeente Leiden ervan om bij een ander zebrapad de Beatles op de weg te schilderen, zoals zij eruit zagen op de LP-hoes van Abbey Road? Door de lengte van de tekening te vergroten lijken de figuren bij een bepaalde snelheid levensecht! Het is dan net alsof je echt de Beatles omverrijdt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline