Jan van Houtbrug zondagmorgen dicht voor verkeer

1

De grondige renovatie van de Jan van Houtbrug tussen de Lammenschansweg en de Geregracht gaat zondag een nieuwe fase in. Tussen 8.00 uur en 12.00 uur worden elf meter lange brugdelen met een grote kraan op hun plek gelegd. Voor die werkzaamheden gaat de brug wel dicht voor al het verkeer. Publiek is welkom om een kijkje bij het inhijsen te komen nemen, zo laat de gemeente Leiden weten.

Delen

1 reactie

  1. Fred Azier op

    Aanvulling medio maart op eerdere reactie m.b.t. de verkeerssituatie rondom werkzaamheden (d.d. 9 december 2016):

    Helaas moet ik constateren dat de situatie niet verbeterd is, integendeel. Dit komt vooral omdat de meeste fietsers hun gedrag niet aanpassen en de algemene en ter plaatse geldende verkeersregels blijven negeren, maar ook doordat de verkeersregelaars verdwenen zijn en geen maatregelen ter verbetering van de situatie genomen zijn. Met als gevolg dat m.n. de oversteek t.h.v. het monument niet bepaald veilig te noemen is, zowel voor fietsers als voetgangers. Misschien is het te verdedigen dat dit geen prioriteit heeft, maar dan is de consequentie wel dat de problematiek blijft bestaan.

    Daarnaast wordt er ook gewerkt op de Korevaarstraat. Maar dat is voor fietsers (uitzonderingen daargelaten) geen beletsel om dan maar ‘gewoon’ over het voetpad te fietsen, ook hier weer met alle gevolgen vandien. Tja, dit mag dat als ‘gewoon’ en normaal worden gezien, correct en verantwoord is het natuurlijk niet. Het blijft verontrustend dat ‘normaal’ de norm is en ‘correct’ dat niet is. Dus voor alle duidelijkheid: fietsen over het voetpad mag nergens, dus ook hier niet. Wel mag je met de fiets aan de hand over het voetpad lopen, en dan je weg via de omleidingsroute vervolgen. Nog handiger is om om het hele gebied heen te fietsen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline