Namen van singelparkbruggen zijn bekend

2

De namen van de bruggen die vanaf eind dit jaar worden aangelegd in het Singelpark zijn bekend. De afgelopen tijd kon iedereen tijdens een wedstrijd suggesties inzenden voor de namen van de bruggen en de jury heeft nu unaniem gekozen voor de volgende inzending: Wisenniabrug, Loviumbrug, Helarbrug, Hapynionbrug, Aeldisbrug. De namen zijn verzonnen woorden.

De vijf bruggen worden aangelegd om ervoor te zorgen dat aan de binnenrand van de singels een aaneengesloten rondje kan worden gelopen. De  bruggen komen bij De Meelfabriek, het Utrechtse Veer, tussen het Rembrandtpark en het Arsenaalplein, bij de Zijlpoort en tussen het Blekerspark en het Huigpark.

De straatnamencommissie adviseert het college van B en W nu om deze namen te reserveren voor de Singelparkbruggen. Begin april is de prijsuitreiking waarbij alle deelnemers zijn uitgenodigd en waarbij de winnaars hun idee en het verhaal achter de namen toelichten.

In totaal leverde de namenwedstrijd 115 inzendingen op, waarbij de meesten een setje van vijf namen inzonden. Dat leverde in totaal meer dan 550 voorstellen op.

Delen

2 reacties

  1. Putbrug, Rotbrug, Pokkebrug, Kooibrug, Noorderbrug, Oosterbrug, Waardbrug, Veerbrug, Laatmaarbrug. Of die Wisseniahelaraeldisbruggennatuurlijk, wel even onthouden…

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline