Brandstichting bij noodwoningen Sumatrastraat

8

Vannacht heeft er brand gewoed bij de noodwoningen op het schoolplein van de voormalige basisschool De Springplank in de Sumatrastraat. De schade lijkt beperkt tot de houten afwerking van een van de 16 woningen die vanmiddag officieel worden geopend door wethouder Roos van Gelderen tijdens een open dag voor belangstellenden.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de houten buitenwand van het complex in lichterlaaie. Er is meteen begonnen met blussen. Daarbij is ook een deel van de houten bekleding verwijderd.

Omdat er vrijwel zeker sprake is van brandstichting is de directe omgeving van de brand door de politie tot ‘plaats delict’ verklaard. De politie doet sporenonderzoek.

Er was de afgelopen periode het nodige verzet tegen de komst van de woningen waar de gemeente Leiden in samenwerking met Stichting De Binnenvest een aantal mensen gaat huisvesten uit de maatschappelijke opvang. Het gaat daarbij vaak om mensen die dakloos zijn geweest en mensen met een verslavingsverleden die eraan toe zijn om hun leven weer op te pakken.

De zogenaamde Finch woningen zijn energiezuinig, verplaatsbaar en hebben een lange levensduur. Na drie jaar worden de woningen verplaatst naar een andere locatie. De gemeente heeft in totaal 150 van dit soort woningen aangeschaft. Die komen op het terrein van het Hoogheemraadschap van Rijnland langs de Voorschoterweg en op een terrein bij de Wassenaarseweg. Op die locaties komt een mix van statushouders en reguliere woningzoekenden.

De open dag gaat vanmiddag gewoon door, dat heeft de gemeente Leiden laten weten.

Delen

8 reacties

  1. Wij wonen om de hoek en balen hier enorm van. Voor een heleboel mensen in de Kooi zijn deze mensen wél van harte welkom!! Laat de opening gewoon doorgaan! De persoon die dit op z’n geweten heeft is een ééncellig en egoïstisch mens.
    Sta op tegen geweld en heb elkaar lief.

  2. Iedereen heeft recht op een 2e kans ik hoop dat de tegenstanders nooit zelf dakloos worden.en hulp nodig hebben

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline