Vrijwilligersrestaurant Happietaria haalt 63.000 euro op voor goed doel

De afgelopen maand was Happietaria Leiden open. Een pop-up restaurant voor het goede doel. Het restaurant draaide op vrijwilligers en het geld dat is opgehaald gaat naar een project tegen geweld in Bolivia. Happietaria Leiden streefde ernaar om €30.000,- op te halen, dat werd ruim twee keer zo veel.

Sinds 1 februari was het restaurant iedere werkdag geopend en de laatste week zat het restaurant elke dag vol. In totaal hebben er meer dan 2.000 mensen in het restaurant gedineerd en hebben 130 vrijwilligers geholpen. Er stonden vegetarische, vlees- en visgerechten op het menu en iedere dag was er een gerecht dat gemaakt was van producten die en lokale supermarkt niet meer kon verkopen. Mede dankzij veel sponsoren heeft Happietaria Leiden het enorme bedrag weten op te halen.

Het geld dat met het restaurant is opgehaald gaat naar een project van de hulporganisatie Tear. De partner van deze organisatie in Bolivia, Paz y Esperanza, werkt in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land en wil zowel geweld voorkomen als slachtoffers van geweld helpen.

Met het geld dat is opgehaald kunnen veel kinderen voorlichting over geweld krijgen, worden taboes doorbroken en krijgen slachtoffers van geweld en misbruik psychische hulp.

 


Annabel van der Meulen in gesprek met voorzitter Happietaria Joost Vedder.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline