Kjeld Nuis wereldkampioen 1000 meter

Schaatser Kjeld Nuis won vandaag de 1000 meter op het wereldkampioenschap afstanden in Zuid-Korea. De geboren Leidenaar was dit jaar oppermachtig op deze afstand en won alle wereldbekers. Het was zijn doel om goud te winnen op de WK afstanden en dat is nu gelukt.

In een strijd tegen directe concurrent Kai Verbij klokte Nuis een tijd van 1.08,26. De Canadees Vincent de Haitre pakte het zilver met 1.08,54 en Verbij werd derde met een tijd van 1.08,78. Morgen komt Nuis nog in actie op de 1500 meter.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline