FameLab, jarige universiteit en stemgedrag

Deze week in science071: FameLab deelnemers Vera Meester en Laura Steenbergen over hun onderzoeken, verslag vanuit de Pieterskerk waar vandaag de 442ste verjaardag van de Universiteit Leiden gevierd werd, politicoloog Joop van Holsteyn over zijn onderzoek naar stemgedrag en last but not least het wetenschapsnieuws met Bryan van den Berg.

 

PhD-kandidaat Vera Meester (Biological & Soft Matter Physics) en onderzoeker Laura Steenbergen (cognitieve psychologie) vertellen over hun onderzoeken. Volgende week pitchen zij hun onderzoek in slechts drie minuten in de  Leidse voorronde van FameLab, een internationale wetenschapswedstrijd die de Universiteit Leiden organiseert.

Vandaag werd de 442ste verjaardag van de Universiteit Leiden gevierd in de Pieterskerk. Tijdens deze Dies Natalis werden verschillende lezingen gegeven ter ere van de verjaardag van de universiteit. Redacteur Lieuwe van Slooten was erbij en deed verslag.

 Afgelopen maandag kwam de eerste stemwijzer online en kiezers maken zich op voor de verkiezingen van 15 maart. Neerlandicus en politicoloog aan de Universiteit Leiden, Joop van Holsteyn doet onderzoek naar stemgedrag en concludeert dat lijsttrekkers minder belangrijk zijn dan je zou verwachten.
Redacteur Bryan van den Berg vertelt in het wetenschapsnieuws over inslikbare minimachientjes die de gezondheid van patiënten beter in de gaten zouden kunnen houden, anticonceptie voor mannen, een nieuw ontdekt continent en vrouwen die anders op stress reageren dan mannen. 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline