Mart Keuning gekozen tot Leids Raadslid van het Jaar 2016

7

Fractievoorzitter Mark Keuning van de ChristenUnie Leiden is gekozen als beste raadslid van Leiden. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden in Koetshuis de Burcht. Tweede Kamerlid Paul van Meenen van D66 sprak de genomineerden toe, alvorens de winnaar bekend te maken.

Reanne van Kleef sprak met jury en winnaars.

De genomineerden waren dit jaar PvdA-raadslid Helma Baart, CDA-raadslid Joost Bleijie, D66-raadslid Lodi van Brussel en Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie. Die laatste werd uiteindelijk door de onafhankelijke jury bestaande uit journalisten en oud-raadsleden verkozen tot Leidse Raadslid van het Jaar 2016. Een aanmoedigingsprijs in de vorm van een ‘Leidse Effie’ was er voor D66-raadslid Lodi van Brussel, eervolle vermeldingen voor PvdA-raadslid Helma Baart en CDA-raadslid Joost Bleijie.

Het Leidse Tweede Kamerlid Paul van Meenen van D66 sprak de genomineerden toe en maakte de winnaar bekend. (Video: Chris de Waard).

Mart Keuning heeft zijn uitverkiezing te danken aan het feit dat hij al jaren ‘het financiële geweten van de raad’ vormt, Van Brussel maakte zich sterk voor armoedebestrijding en langdurige werkloosheid. Joost Bleijie komt al jaren op voor ondernemers in onze stad en Helma Baart van de PvdA maakte zich met succes sterk voor het behoud van de ‘centrale blokken’ in de Kooi die nu niet gesloopt worden, maar monument worden.

Delen

7 reacties

 1. conny Broeyer op

  Van harte gefeliciteerd, Mart! Na een paar jaar al genomineerd te zijn geweest nu echt als beste beoordeeld!!

  • Ik heb al langer de indruk dat u gezondheid en omvang van uw verstand overschat.
   Een burgemeester is geen raadslid en kan dus niet tot raadslid van het jaar worden gekozen.

   • Gezond verstand op

    Goh, het genoegen is wederzijds in uw geval…Als u beter had gelezen had u gezien dat ik verwees naar de verkiezing van beste bestuurder georganiseerd door Binnenlands Bestuur. Overigens is een burgemeester in het duale bestel voorzitter van een gemeenteraad.

 2. Een zeer terechte keuze. Daarmee zet hij de traditie voort van Philip van As. Die werd indertijd door Pechtold voor ” spookrijder” uitgescholden, toen hij uitging van zijn eigen oordeel. Keuning heeft ook altijd een eigen mening over stukken die hij ook echt zelf heeft gelezen.

 3. Een Leids burger op

  Waarom nu pas beste raadslid van het jaar?
  Zo zo, dus deze keer ging de IllegalenKeuning van de CU er dus met de hoofdprijs vandoor.
  Ach, het volgende jaar weer iemand anders.
  —-
  Zou het niet eens tijd worden om voortaan óók het slechtste raadslid van het jaar te kiezen?
  Keuze genoeg toch dan? 🙂

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline