Zwaan mogelijk doodgeslagen bij Kanaalweg

51

zwaan02Een dode zwaan zorgt vandaag voor veel ophef. Met name op Facebook spreken honderden mensen hun afgrijzen uit over het kadaver van een zwaan dat over een prullenbak langs de Kanaalweg hangt.

Naast de dode zwaan staat een stok. Mogelijk is het dier daarmee doodgeslagen, maar dat is niet zeker. Ene Ingrid noemt het beeld hartverscheurend en onbegrijpelijk, maar hoopt dat het dier niet is doodgeslagen, maar juist met de stok uit het water gehaald is.

Dierenarts Saskia ven Rooy die in het Groene Hart al lange tijd strijdt tegen jagers die zwanen afschieten hoopt dat de politie vingerafdrukken van de balk neemt en een buurtonderzoek doet. Ook raadt ze de politie aan de dode zwaan veilig te stellen voor onderzoek.

Update: We hebben contact gehad met iemand die degene kent die de zwaan daar heeft neergelegd. Het schijnt dat de zwaan al enige tijd dood rond dreef en met de stok uit het water is gehaald. De manier van achterlaten was wellicht wat onhandig…

 

Delen

51 reacties

 1. Kimberley Kelsey Hozee

  Lees net dit op facebook
  Hoe dan ook het blijft triest dat mensen zoiets kunnen doen.

  .: MELDING VAN JOSHUA van de VERMISTE site….
  Lieve mensen ik heb contact gehad met de dieren politie en de politie, in overleg is er besloten om de reacties te sluiten! De zwaan is opgehaald en er word onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak tot voor zover aan de buitenkant te zien lijkt het niet om doodknuppelen te gaan maar iemand met een ziekelijke geest die een ziekelijke grap wilde uithalen met een overleden dier.

 2. Cobie Kroesemeijer

  Niet normaal meer zo iets ongelofelijk het is een leven tyfus leiers die zoiets doen ach Jezus wat erg de gene die dit heeft gedaan hoop dat je jezelf op een hoop rijd

 3. Sema Karaagac

  Dat is niet waar hoor! Mensen niet alles geloven ! Er is een melding gedaan vanuit roomburg dat de dier met dat stok uit het water is gehaald! Waarom ze hem zo neer hebben gelegd is niet bekend maar ze denken dat het dan zo opvallend is waar deze dier ligt zodat ze snel kunnen zien! Er is ook gemeld dat hij helemaal geen verwondingen heeft. Blijkbaar is deze zwaan in het water dood gegaan.

 4. 112 Sleutelstad

  We hebben contact gehad met iemand die degene kent die de zwaan daar heeft neergelegd. Het schijnt dat de zwaan al enige tijd dood rond dreef en met de stok uit het water is gehaald. De manier van achterlaten was wellicht wat onhandig…

  • Inge Bobby

   Vele voorbijgangers zagen de zwaan drijven bij de Roombergerweg en deden niets, waarom nu deze jongen/man zo in negatief daglicht neer zetten …..

 5. Raymond Hen

  Het is walgelijk dat iemand dit flikt, maar degene die dat beest “vindt” en hem dan zo op deze manier achter laat, die is ook helemaal 100% in orde

 6. Dat gescheld lijkt me overdreven. Als ik daar langs zou fietsen, de zwaan in het water, zou ik denken gun dat edele dier een graf. Maar ja je hebt geen schep bij je. En als-ie eenmaal uit het water getild is en niet doodgeknuppeld, zoals hierboven meermaals wordt aangegeven, zou ik niet een, twee, drie weten wat er verder mee te doen. Zelf heb ik geen mobiel of zaktelefoon, dus zou niet weten hoe ik contact zou moeten maken met politie of dieren ambulance of wat dan ook. Deze handeling is wellicht een eerste stap in de hoop dat een ander de volgende stap zet. Zo gratuit gezegd dat iemand die de zwaan vindt en ‘m dan zo achter laten, niet 100% is.

 7. Als het om een sortement “Nationaal Dictee” zoude gaan, of de Slimste Reaguurder op Sleutelstad.nl zou ik voor Sema Karaagac gaan.
  (vast geen Vlaming, geintje)
  De achterliggende foutieve drijfveer zo mooi blootgelegd. Chapeaux !

  Sema Karaagac op 17 december 2016, 18:00

  Inderdaad ! Alsof mensen op dit soort berichten wachten om zo slecht mogelijk te kunnen reageren terwijl ze niet weten wat er nou precies is gebeurd.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline