Vannacht slaapt niemand in Leiden op straat

4

Net als afgelopen nacht zet Stichting De Binnenvest ook voor de komende nacht alles op alles om alle daklozen in Leiden van straat te halen. De kouderegeling ging zondag in. Zolang het ’s nachts blijft vriezen worden dak- en thuislozen in elk geval gestimuleerd om naar de maatschappelijke opvang bij Nieuwe Energie te komen. In sommige gevallen is dat zelfs verplicht. Als iemand niet wil, terwijl gevreest wordt voor zijn of haar gezondheid kan de burgemeester via een noodbevel tot verplichte opname over gaan.

Ook in onze regio wonen mensen op straat of in schuurtjes, zelfgebouwde hutjes of in een huis dat niet is aangesloten op elektra. Overnachten in een onverwarmd onderkomen of op straat is gevaarlijk. De Binnenvest doet  dan ook een oproep om het door te geven als er mensen in Leiden zijn die in een onderkomen leven dat ongeschikt is voor deze kou of die helemaal geen dak boven het hoofd hebben. Dat kan tijdens kantooruren worden gemeld via 071 – 516 61 00. Als iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt, moet direct 112 worden gebeld.

Daarnaast houdt bijvoorbeeld ook de politie een extra oogje in het zeil en controleert op plekken waar vaak daklozen slapen. Ze worden verzocht naar de nachtopvang te gaan totdat de temperaturen weer voldoende zijn gestegen om de nacht buiten door te brengen.

Meer info over de winterkou: https://www.ggdhm.nl/thema-s/item/winter/koude

 

Delen

4 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline