Hospice voor jongeren Xenia wint Rijksprijs voor gebouwen

De Gouden Piramide, de jaarlijkse Rijksprijs voor nieuwe of grondig verbouwde gebouwen, gaat dit jaar naar het Xenia Hospice in Leiden. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) reikte de prijs (een gouden piramide en 50.000 euro) zaterdag uit.

Xenia is het eerste hospice voor jongeren en jongvolwassenen (van zestien tot veertig jaar) in Nederland en staat in de oude binnenstad van Leiden. Volgens de jury is het belangrijk dat het hospice voor jongeren midden in de levendige binnenstad staat, en niet ergens aan de rand van de stad.

Andere genomineerden waren onder meer de Markthal in Rotterdam en De Hallen in Amsterdam.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline