Een grote theorie, Wild West Frisia en de brede univeristeit

Deze week wscience-071-logoeer een uitzending boordevol wetenschap. Allereerst theoretisch sterrenkundige Vincent Icke over de zwaartekracht theorie van Erik Verlinde. Verder was aankomend hoogleraar Simcha Jong te gast om te spreken over de de voordelen van een brede universiteit. Ook was Yvonne van Ameronen te horen. Ze promoveerde op haar scriptie, Wild West Frisia. En tot slot natuurlijk ook het laatste wetenschapsnieuws, deze week door redacteur Bryan van der Berg.

Erik Verlinde zette enkelen weken geleden de wetenschappelijke wereld op zijn kop met een nieuw idee over zwaartekracht, ruimte en tijd. Vincent Icke is als theoretisch sterrenkundige een collega van Verlinde. Verlinde heeft een interessante theorie, maar er is nog een lange weg te gaan voordat zo’n nieuw revolutionair idee zich helemaal weet in te nestelen in de wetenschap. Toch lijkt Verlindes theorie tot nu toe te kloppen.

Hoogleraar Science based buisness Simcha Jong heeft 14 november een oratie gehouden over de gunstige uitgangspositie van brede universiteiten zoals onder andere de Universiteit Leiden. Hij is vanavond bij ons aangeschoven om ons hier meer over te vertellen. Luister het hier terug. 

Yvonne van Amerongen promoveerde een paar weken geleden. Ze deed onderzoek naar de bestaanseconomie in de bronstijd. Yvonne combineert biologie met archeologie en komt zo tot nieuwe inzichten. Dit levert een scriptie op die niet alleen interessant is voor wetenschappers maar voor iedereen die meer wilt weten over hoe de mens in de bronstijd (over)leefde.

Redacteur Bryan van den Berg heeft voor ons het laatste wetenschapsnieuws in de gaten gehouden en doet uitgebreid verslag. Deze week: moeders moeten zich geen zorgen maken over flesvoeding, sporen leven op het kapotte wiel van een marsrover en vrouwen die beter kunnen multitasken dan mannen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline