Zes jongeren ontvangen het Leidse Jeugdlintje

Wethouder Roos van Gelderen reikte vanavond voor de zesde keer de Leidse Jeugdlintjes uit. Ieder jaar worden de lintjes uitgereikt op of rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Dit jaar ontvingen zes jongeren in het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

Kinderen die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden haar waardering uit voor deze jongeren en hoopt ze dat zij een voorbeeld zijn voor anderen.

 

Chris de Waard sprak na de uitreiking met de ontvangers van de lintjes en met wethouder Roos van Gelderen van jeugd, zorg en welzijn.

Lintjes

Anna Pennings heeft zich ingezet als Peer Tutor op het Da Vinci College Kagerstraat. Hierbij ondersteunde zij in haar eigen vrije tijd een onderbouwleerling in het vak wiskunde. In Speeltuin Zuiderkwartier werkt Brenda Ravensbergen werkt al een aantal jaren als vrijwilliger. Zij helpt met schoonmaken, activiteiten organiseren en helpt in het winkeltje.

Myron van den Boogerd geeft twee keer in de week keeperstraining aan de keepers van de F en de E van V.V. Leiden en Evelien Essing, Vera van der Geest en Zoë Vink van de Apolloschool hebben een inzamelingsactie op touw gezet voor Leidse vluchtelingen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline