Sturen op verbinden, grenzeloze wetenschap & een gebroken hart

science-071-logoHet is weer tijd voor je wekelijkse portie wetenschap op woensdag, vandaag in Science071: Professor Willem van der Does over de Amerikaanse verkiezingen. Saniye Celik die vorige week promoveerde met haar proefschrift sturen op verbinden. Redacteur Lieuwe ging langs bij Sebastiaan den Bak, hoofd internationaal beleid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en uiteraard het laatste wetenschapsnieuws, deze week met Roos.

Deze uitzending begon met gastspreker professor Willem van der Does over de campagnes van de Amerikaanse presidentskandidaten. Trump werd verrassend verkozen tot president van de Verenigde Staten. Voor klinisch psycholoog Willem van der Does was het helemaal niet een verassing. 

Saniye Celik vertelt over de diversiteit binnen overheidsorganisaties en de meerwaarde hiervan. Deze diversiteit kan worden ingezet om een brug te bouwen tussen overheid en burger. Er is namelijk nog weinig over nagedacht hoe de lange termijn relaties van de overheid met de burgers versterkt zouden kunnen worden.

Redacteur Roos vertelde dat mensen daadwerkelijk kunnen sterven aan een gebroken hart. Liefdesverdriet lijkt qua symptomen op een hartaanval. Daarnaast blijken er ook witte gaten te bestaan, deze ontstaan wanneer een zwart gat maximaal is gekrompen.  Ook blijkt dat blauwe bladeren eigenlijk veel efficiënter zijn dan groene en dat we echt niet meer ouder gaan worden.

Ter afsluiting van de serie over internationale wetenschap ging redacteur Lieuwe van Slooten in eigen land op pad met dezelfde vragen die onze correspondenten eerder al hadden gesteld.  Deze week ging hij ter afsluiting van de serie langs bij Sebastiaan den Bak, hoofd internationaal beleid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Leiden is de stad van wetenschap en daarom gaan wij iedere week op zoek naar de meest actuele wetenschap in de stad. Deze week ging redacteur Sanne van Gammeren naar het museum van Oudheden. Aankomende vrijdag opent daar namelijk de nieuwe Egyptische tentoonstelling.

 

 

 

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline