Politie brengt particuliere camera’s in beeld

2

camerasCamerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Daarom is de politie ook in Leiden op zoek naar camera’s die beelden maken van de openbare ruimte.

Wie één of meer camera’s bij zijn of haar woning of bedrijfspand heeft hangen, kan dat doorgeven aan de politie. Als er iets gebeurd in de buurt van een plek waarvan de politie weet dat er camera’s hangen, wil de politie de beelden graag zien om te kijken of er relevante informatie op is te zien.

De politie kijkt dus niet live mee met de camera’s, maar inventariseert alleen waar ze hangen.

Een camera aanmelden kan via www.politie.nl/cib of via de wijkagent.

Delen

2 reacties

  1. En ik moest de camera weghalen in het hofje waar ik woonde. Er werden regelmatig dingen gesloopt en gestolen. Oh ja de daders waren studenten, en die doen niets verkeert, kotsen.

  2. Clémens Koets op

    Ik hoop dat de politie hier ook kritisch blijft op de privacy en niet alleen aan het eigen belang denkt. Ik hoop al jaren dat het aantal camera’s in de openbare ruimte af zal nemen, maar begin steeds meer het idee te krijgen dat dit er niet meer van gaat komen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline