Uitslaande brand in studentenpand Oude Singel

6

Vanmorgen vroeg is brand uitgebroken in een studentenhuis aan de Oude Singel. Alle bewoners konden het pand verlaten, maar het pand liep zeer zware schade op. Pas in de loop van de ochtend was de brandweer klaar met de bluswerkzaamheden. Het was lastig om de brandhaard te vinden in het oude pand. De bewoners werden op tijd gewaarschuwd dankzij de aanwezigheid van rookmelders.

(Video: Emmy de Graaf).

De brand begon op de zolder en breidde zich al snel uit naar de verdieping eronder. Die brandde ook geheel uit. Het pand kan niet meer worden betreden. Het is instabiel en de voorgevel staat op instorten. De brandweer zette de bluswerkzaamheden daarom voort via een naastgelegen woning.

De brandweer adviseerde omwonenden om raden en deuren dicht te houden. Doordat het zo goed als windstil is, blijft de rook tussen de huizen hangen.

In verband met de bluswerkzaamheden was een deel van de Oude Singel helemaal afgesloten. Pas eind van de ochtend ging de weg weer open.

Delen

6 reacties

  1. Hannie Rietkerken

    Het gebeurt wel heel vaak bij een studentenhuis ,mss een beetje opletter zijn mss beschonken naar bed gegaan ,het gebeurt altijd in een pand waar wij als leidenaars trots op moet en zijn vanwegen de ouderdom

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline