Trigon begint zaalseizoen met derby tegen Fiks

Bij het korfbal gaat het zaalseizoen weer van start. Voor Sporting Trigon staat er meteen een derby op het programma. Zij spelen zaterdag de eerste wedstrijd tegen Fiks in Oegstgeest. Het is voor het eerst dat de twee teams tegenover elkaar staan in de Overgangsklasse. Dat komt doordat de ploeg uit Leiden vaak hoger speelt dan Fiks.

Coach Maarten van Vliet is blij met de derby. “Voor zo’n wedstrijd hoef je je team niet te motiveren. Iedereen is meteen scherp. Dat is mooi voor de start van het nieuwe seizoen.” Underdog Fiks beleeft de derby waarschijnlijk net iets anders. Zij kunnen vrijuit spelen, terwijl Trigon vindt dat de wedstrijd gewoon gewonnen moet worden. Vooral de ervaring van de spelers kan daarbij de doorslaggevende factor zijn.

Het feit dat de gebroeders Janwillem en Henk van der Gugten ooit bij Fiks begonnen en nu uitkomen voor Trigon maakt de wedstrijd extra interessant. Andersom heeft Jan Anholts twee seizoenen voor Trigon gespeeld.

Trigon en Fiks behoren in de zaal tot de beste 58 ploegen van Nederland. Het hoogste niveau is de Korfbal League. Daaronder bevinden zich twee Hoofdklassen en daaronder weer de vier Overgangsklassen. Trigon heeft als doelstelling om bij de top 3 in de Overgangsklasse C te komen. De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.


Maarten Mulder sprak in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, met coach Maarten van Vliet en spelers Henk en Janwillem van der Gugten van Trigon over de korfbalderby tegen Fiks.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline