Swammerdam, Zwangere dino’s, Antibioticaresistentie en The American Dream

SCIENCE 071 logoDeze week in de uitzending vertelt Ronella Grootens-Wiegers over de aangepaste wetgeving betreffende medisch kinderonderzoek. Echter is het taalgebruik van de informatie vaak te moeilijk. Hoogleraar Eric Jorink vertelt over het leven van Johannes Swammerdam en zijn revolutionaire uitvinding. In het wetenschapsnieuws vertelt Sanne van Gammeren over zwangere dino’s en anticonceptie bij mannen. Professor Gilles van Wezel, hoogleraar Moleculaire Biotechnologie over het onderzoek naar antibioticaresistentie. Tot slot een reportage van Rosa Rupert vanuit Canada over ‘The American Dream’. 

We hadden Petronella Grootens-Wiegers in de uitzending over geïnformeerde toestemming. Ze probeerde kinderen te informeren door middel van een strip die ze zelf ontwikkeld heeft. 

Historicus Eric Jorink vertelt over het leven van Johannes Swammerdam, een niet gehonoreerde wetenschapper uit de 18e eeuw die wel degelijk een aantal belangrijke bevindingen heeft gedaan.

Vandaag in het wetenschapsnieuws met redacteur Sanne van Gammeren. Er is een fossiel gevonden van een zwangere T-rex en onderzoekers zijn bezig met het maken van anticonceptie voor mannen. Echter is de studie halverwege gestopt door te veel bijwerkingen. 

Gilles van Wezel vertelt over het onderzoek naar antibioticaresistentie. De onderzoeksgroep heeft een aanzienlijk geldbedrag gekregen om een oplossing te vinden voor het probleem. 

Rosa Rupert in haar laatste aflevering over internationale wetenschap uit Canada. Ze vertelt hierbij over de universaliteit van het opleiden van wetenschappers en de American Dream aan de Canadese universiteit.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline